Apua

Jos kohtasit ongelman, voit auttaa ongelmanratkaisussa - ehkä ehkäistä toisten joutumasta samaan tilanteeseen - kertomalla siitä toni.maunon.poika.rautiainen(a)gmail.com. Kerro mielellään, mitä olit tekemässä ja mitä tapahtui. Sillä tasolla kuin itse asiat ymmärrät, se riittää. Koska koneet ja kevyesti rakennetut ohjelmat ei aina ymmärrä joka tilannetta, tekijä saattaa ymmärtää.

Havaittuja tilanteita:

Tuplaklikkaus johonkin painikkeeseen tällä sivulla saattaa aiheuttaa virhetilanteita / ei toivottuja ilmoituksia.

  • Ratkaisu: Ei tarvitse tuplaklikkailla.
  • Sivun ulkoasu ja muotoilut eivät lataudu eli esimerkiksi tämä linkki Koti etusivulle ei ole vihreä painonappi, ilmoittautumislomake on pätevöityneen UX-suunnittelijan mielestä kauhean näköinen, ilmoittautuminen antaa virheilmoituksen.

  • Ratkaisu: Sivuja voi tuollaisenakin käyttää mutta jos haluat mukavamman käyttökokemuksen, tyhjennä selaimesi välimuisti, sinne on todennäköisesti jäänyt talteen tietoja, jotka aiheuttavat ongelmia yleisessä käytössä olevissa ohjelmakirjastoissa.
  • HUOM! Tässä tilanteessa, jos olet lapsesi jo ilmoittanut - painanut Tallenna-nappia - JA vaikka saanut virheilmoituksen tyyliin BAD REQUEST... niin lapsen ilmoittautuminen on tallentunut mutta onnistuneen tallennuksen näyttävä sivu ei ole onnistunut latautumaan. Siinä tilanteessa ihan samoilla tiedoilla ei pysty uutta ilmoittautumista tekemään.